Thursday, November 28, 2013

Κυριακή 17 Νοεμβρίου: Εργαστήριο κόμπων

    Άλλη μια πολύ χρήσιμη συγκέντρωση για την ομάδα μας προστέθηκε στο ιστορικό μας. Το θέμα της ήταν οι κόμποι. Έτσι χρειαστήκαμε την βοήθεια του κυρίου Λευτέρη Φόβου, ενός προσκόπου που μας έμαθε αρκετούς νέους κόμπους.


    Ως άνοιγμα ας ζήτησε η επιτροπή να χωριστούμε σε δύο ομάδες και να διαλέξουμε από ένα "θύμα" και να το δέσουμε κάπου όσο καλύτερα μπορούσαμε. Αφού δέσαμε τα "θύματά" μας, κληθήκαμε να ξεδέσουμε το "θύμα" της αντίπαλης ομάδας.


    Στη συνέχεια μπήκαμε την εστία μας και δεχτήκαμε και επισκέψεις αφού ήρθαν στη συγκέντρωσή μας τα παιδιά και τα στελέχη της 2ης ομάδας και συνεχίσαμε όλοι μαζί την συγκέντρωσή μας. Αρχικά, μας μίλησε ο κύριος Λευτέρης για τα διάφορα είδη σκοινιών που υπάρχουν και ποιο είναι το καταλληλότερο για κάθε κατασκευή. 



    Έπειτα άρχισε και το διασκεδαστικό μέρος όπου μάθαμε αρκετούς κόμπους. Πιο συγκεκριμένα τώρα πια ξέρουμε πώς μπορούμε να κάνουμε: ψαλιδιά (με δύο διαφορετικούς τρόπους),σταυρόκομπο και καντηλίτσα αλλά μάθε κιόλας και δύο συνδέσεις την παράλληλη και την σταυροειδή. Να μερικά παραδείγματα από τα κατορθώματά μας:








    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μία φορά τον κύριο Λευτέρη για την πολύτιμη βοήθειά του.
    Τέλος καλωσορίζουμε τα δύο νέα στελέχη της ομάδας μας την  Ίριδα και τη Μαντώ και ελπίζουμε να περάσουμε όλοι μαζί πολλές ακόμη τέτοιες εμπειρίες!!!


Ανταπόκριση: Όλγα Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Βίκυ Στεργίου



No comments:

Post a Comment