Wednesday, November 13, 2013

Κυριακή 10 Νοεμβρίου: Αυτοάμυνα

Στη συγκέντρωση αυτή, η οποία είχε θέμα την αυτοάμυνα και είχε αναβληθεί, αρχικά, συγκεντρωθήκαμε στο γυμναστήριο του κ. Τόρη Δημήτριου, "Νικόμαχος". Ο κ. Δημήτρης Τόρης είναι πτυχιούχος καθηγητής Φυσικής Αγωγή με ειδικότητα στο Taekwondo και είναι προπονητής με 6 Dan.
Το άνοιγμα ήταν ένα σύντομο σκετσάκι από την επιτροπή που έδειχνε μία γυναίκα να παίρνει λεφτά από την τράπεζα και ένα ληστή να της τα κλέβει με ευκολία. 





Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης μάς μίλησε σχετικά με την ιστορία των πολεμικών τεχνών και την εξέλιξή τους ανά τον κόσμο, καταλήγοντας στην αυτοάμυνα. Μάθαμε ότι η αυτοάμυνα διδάσκεται σε όλες τις πολεμικές τέχνες και είναι λίγο πολύ η ίδια με διαφορετικές ονομασίες. 





Αφού μάς εξήγησε τα βασικά που πρέπει να γνωρίζουμε για την αυτοάμυνά μας, περάσαμε στην πράξη. Μάθαμε πώς να γλιτώνουμε σε περίπτωση που μάς πιάσουν τα χέρια, τη μπλούζα από μπροστά ή από πίσω, ακόμα και σε προσπάθεια πνιγμού. 




 















 












Μόλις τελειώσαμε ευχαριστήσαμε θερμά τον κ. Δημήτρη και του δώσαμε ένα αναμνηστικό που είχε ετοιμάσει η επιτροπή. Το κλείσιμο ήταν το ίδιο σκετσάκι με αυτό του ανοίγματος, με τη διαφορά ότι ο ληστής δεν κατάφερε να κλέψει τη γυναίκα, η οποία με τις τεχνικές αυτοάμυνας που είχε μάθει γλίτωσε από αυτόν.
































Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά τον κ. Τόρη Δημήτρη, για την φιλοξενία του στο γυμναστήριο "Νικόμαχος" και για τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μας.


Κείμενο: Αντώνης Πουρνάρας
Ανταπόκριση: Όλγα Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Βίκυ Στεργίου

No comments:

Post a Comment