Monday, March 4, 2013

24 Φεβρουαρίου: Συγκέντρωση Έκπληξη

Η συγκέντρωση αυτή δεν υπήρχε στον προγραμματισμό μας, μιας και οργανώναμε την Ημέρα Σκέψης. Παρ' όλ' αυτά λόγω αυξημένης ζήτησης αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση. Έτσι λοιπόν καταστρώθηκε μια κοινή συγκέντρωση με τους Μεγάλους Οδηγούς της Αγριάς, με επιτροπή η οποία αποτελούνταν από τα αρχηγεία των δύο ομάδων.

Αρχικά χωριστήκαμε σε δύο ομάδες χρησιμοποιώντας το παιχνίδι "Μπαμ" και κατόπιν περάσαμε από τρεις σταθμούς:
  1. Bingo
    Στο σταθμό της Βάσιας, παίξαμε ένα παιχνίδι Bingo Παγκοσμιότητας, στο οποίο έπρεπε να αντιστοιχήσουμε ερωτήσεις με απαντήσεις, σε σχέση με τα κοινά που έχουν Οδηγοί και Πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο.
    Bingo Παγκοσμιότητας
  2. The BP ShowΣτο σταθμό της Γωγώς παίξαμε ένα παιχνίδι ερωτήσεων σχετικές με τον Λόρδο Baden Powel και άλλα ιστορικά στοιχεία του οδηγισμού. Χωριστήκαμε σε δυάδες και την ερώτηση απαντούσε όποιο ζευγάρι έφτανε πρώτο στη Γωγώ, αρχικά περπατώντας σαν καροτσάκι, μετά μεταφέροντας ο ένας τον άλλο στην πλάτη και, τέλος, δένοντας μαζί ένα από τα πόδια μας.
    Σκυταλοδρομία καροτσάκι
  3. Παιχνίδια επιδεξιότητας και συντονισμού
    Στο σταθμό του Γιώργου προσπαθήσαμε να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και παίξαμε δύο παιχνίδια.
    Στο πρώτο, δέσαμε σπάγγους στο μέτωπό μας και στην όλων των σπάγγων δέσαμε ένα μολύβι, το οποίο έπρεπε να περάσουμε από το στόμιο ενός μπουκαλιού.
    Πέρνα το μολύβι μέσα από το μπουκάλι
    Στο δεύτερο, ένα παιδί ξάπλωνε πάνω σε δύο κοντάρια τα οποία κρατούσαν άλλα 4 παιδιά και, έχοντας κρεμασμένο με σπάγγο από το μέτωπό του μια μπάλα, η ομάδα έπρεπε να ρίξουν κάτω τενεκεδάκια που ήταν σκορπισμένα στο χώρο.
    Ρίξε κάτω τα τενεκεδάκια
Κατόπιν παίξαμε το "Καλημέρα, Καλησπέρα, Καληνύχτα" και τέλος ένα παιχνίδι με μπάλα. Ήταν μια ωραία συγκέντρωση, που μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε και να διασκεδάσουμε το όμορφο Κυριακάτικο απόγευμα, αλλά και να ενισχύσουμε τις γνώσεις μας γύρω από θέματα του οδηγισμού.

Φωτογραφίες: Βίκυ Στεργίου

No comments:

Post a Comment