Thursday, October 18, 2012

14 Οκτωβρίου: Συγκέντρωση με φίλους

Στη συγκέντρωση αυτή οι Μ.Ο. έφεραν μερικούς φίλους τους στην ομάδα, ορισμένοι από τους οποίους θα μείνουν κιόλας!

Το άνοιγμα της συγκέντρωσης ήταν το παιχνίδι γνωριμίας, στο οποίο τα παιδιά βγάζουν ένα από τα παπούτσια τους, τα πετάνε στο κέντρο του κύκλου και διαλέγουν τυχαία ένα παπούτσι. Στη συνέχεια ένας Μ.Ο. ξεκινά να λέει το όνομά του, την ηλικία του και ένα ενδιαφέρον του και δίνει το παπούτσι που κρατάει στον κάτοχό του, ο οποίος με τη σειρά του περιγράφει τον εαυτό του κ.λ.π. Μετά από το παιχνίδι αυτό παίξαμε τον ζηλιάρη σύζυγο, ένα παιχνίδι εμπιστοσύνης και τραγουδήσαμε το μαζί μας έλα.

Ο Ευθύμης και η Κάλλι διάβασαν στην ομάδα ένα κείμενο σχετικά με το τι είναι οδηγισμός ώστε να ενημερωθούν τα νέα παιδιά για το πώς περνάμε όταν ερχόμαστε στον οδηγισμό, το οποίο και ήταν ένας προσανατολισμός, τον οποίο όμως δεν κατάφεραν να περάσουν. Ξεναγήσαμε τα παιδιά στην εστία μας και τούς εξηγήσαμε πώς χρησιμοποιείται ο κάθε χώρος της.

Στη συνέχεια τραγουδήσαμε το πάμε για κυνήγι, το λα λα λέρο και το captain jack. Παίξαμε τον πανζουρλισμό και το παιχνίδι κατά το οποίο οι Μ.Ο. χωρίζονται σε τρεις ομάδες και κάθε ομάδα καθοδηγεί ένα μέλος της με κλειστά τα μάτια ώστε να εντοπίσει τα κρυμμένα στο χώρο παπούτσια των παιδιών και να τα τοποθετήσει σε συγκεκριμένο χώρο. Επίσης εξασκήσαμε την ελαστικότητά μας με το μπέρδεμα!

Ακολούθησε το συμβούλιο ομάδας και στο κλείσιμο η επιτροπή μοίρασε στα καινούρια μέλη χαρτάκια σχετικά με το τι είναι οδηγισμός και με το blog της ομάδας.











Ανταπόκριση: Αντώνης Πουρνάρας
Φωτογραφίες: Βίκυ Στεργίου


No comments:

Post a Comment