Wednesday, March 21, 2012

18 Μαρτίου: Πορεία Μηλιές - Λεχώνια

Μια πολύ όμορφη πορεία πραγματοποιήθηκε και όποιος δεν ήρθε έχασε!
Ξεκινήσαμε στις 9:15 από τα ΚΤΕΛ και σε μία ώρα ήμασταν στις Μηλιές. Εκεί φάγαμε το δεκατιανό μας και έγινε το Άνοιγμα από την Βερονίκη και τη Βίκυ, όπου μας έδωσαν ερωτήσεις για το χωριό κι εμείς ρωτώντας τους κατοίκους έπρεπε να απαντήσουμε.

Κατόπιν, στις 11:30 ξεκινήσαμε την πορεία μας, η οποία ξεκίνησε από τον παλιό σταθμό των Μηλεών με γέλια και τραγούδια!

Η πορεία ήταν αρκετά μεγάλη αλλά έγινε πάνω στις γραμμές του τραίνου του Πηλίου που αυτή την εποχή βρίσκεται εκτός λειτουργίας κι έτσι δεν είχε ανηφόρες ή κατηφόρες.

Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουμε την όμορφη φύση και την ηλιόλουστη μέρα χωρίς να χρειάζεται να προσέχουμε το κάθε βήμα μας!

Λουλούδια, δέντρα, ελιές, γέφυρες, τούνελ, ποτάμια, κελαηδίσματα πουλιών, σκυλιά, αρνιά, κατσίκια, μαντριά, "νάρκες"... Η πορεία μας περιλάμβανε τα πάντα!

Πραγματοποιήσαμε 2 στάσεις. Η μία στο σταθμό του τραίνου του χωριού Πινακάτες, όπου φάγαμε πεντανόστιμα μουστοκούλουρα που έγινα ανάρπαστα. Η δεύτερη έγινε στο σταθμό του τραίνου του χωριού Άνω Γατζέα, όπου φάγαμε μεσημεριανό που είχε ετοιμάσει ο καθένας από το σπίτι του. Στη συνέχεια η Αιμιλία μας παρουσίασε τον προσανατολισμό που ετοίμασε, ο οποίος όμως κρίθηκε ανεπαρκής από την ομάδα και θα παρουσιάσει συμπληρωματικό υλικό την επόμενη φορά.
Η πορεία διήρκησε 4 ώρες και 45 λεπτά και κατέληξε στο σταθμό των Λεχωνίων, όπου πραγματοποιήθηκε και το κλείσιμο της συγκέντρωσης, με ένα μικρό αναμνηστικό και αξιολόγηση. Τέλος, πήραμε το αστικό λεωφορείο και επιστρέψαμε στο Βόλο!

Μία πολύ όμορφη συγκέντρωση. Κουραστήκαμε αρκετά αλλά άξιζε τον κόπο, μιας και δεν έχουμε συχνά τη δυνατότητα να ερχόμαστε σε επαφή με την ομορφιά και το μεγαλείο της φύσης. Το ξαναλέω... Όποιος δεν ήρθε έχασε!

Ανταπόκριση: Γιώργος Χατζηνώτας
Φωτογραφίες: Βίκυ Στεργίου, Γιώργος Χατζηνώτας

No comments:

Post a Comment